Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Október 01. 22:03, kedd | Belföld
Forrás: hita.hu

„Porcelánlámpától a beton étkészletig”

„Porcelánlámpától a beton étkészletig”

A tavalyi sikeres magyar megjelenés eredményeképpen idén 10 hazai tervező kapott lehetőséget a londoni szakmai zsűritől, hogy a szeptember 14-22. között megrendezett London Design Festival egyik legrangosabb eseményén, a TENT London szakkiállításon mutathassa be legújabb munkáit.

A magyar standon a hazai design legjobbnak ítélt termékei jelentek meg, a kreatív alapanyagoktól az egyedi tervezésű bútorokon át a speciális üveg és porcelán különlegességekig. A résztvevők által szakmai és üzleti szempontból egyaránt eredményesnek mondott magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg.

A TENT London kiállítás 80 négyzetméteres magyar standja a visszajelzések alapján eredeti megjelenésében és a bemutatott alkotások sokszínűségében is kiemelkedett más nemzeti pavilonok közül. A standon a design mellett az innovatív technológiák is jelentős szerepet kaptak.

A szakma figyelmét a már rutinos kiállítónak mondható Kodolányi Gábor és Koós Daniella egyedi tervezésű bútorai keltették fel leginkább. Sikeresen debütáltak Meixner Etelka, a Herendi Porcelánmanufaktúra iparművésze különleges porcelán lámpái és elegáns „gyöngyös” teáskészlete; az EightDays Design alkotócsoport, Hanuka21 gyertyatartója; Farkas Anna és Batisz András egyedi tervezésű, kézzel készített Starry Light by Anagraphic lámpacsaládja; Kiss-Gál Gergő tervezőművész új bútorgyártási technológiával készült, négy darabból álló Plié bútorkollekciója; a Laokoon Design egyedi szövésű, különleges, mozgó textíliából készült Enso állólámpája és Vidó Nóri beton étkészlete, valamint szoborszerű székei.

Címkék: london, TENT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket